Pored proizvoda Serapinn koji se već godinu i po dana uspešno propisuje i koristi , između ostalog, u tretmanu zapaljenjskih procesa, i proizvoda Serapinn forte lansiranog u februaru 2018, Innventa od marta meseca 2018. godine proširuje svoju ORL paletu sa još dva nova proizvoda.

Radi se o rastvorima za grlo i nos, koji se koriste u prevenciji i lečenju zapaljenja gornjih disajnih puteva, koja su praćena bolom, otokom i sekrecijom:

LARINGINN®

Uljani rastvor za grlo u spreju, sadrži prirodna ulja vučjeg trna, cveta nevena i bergamota, koja oblažu usnu duplju i sluzokožu zdrela. Zahvaljujući aktivnim principima ovih biljaka, Laringinn® ispoljava trostruko dejstvo: antimikrobno-sprečava razvoj patogena, anelgetsko-smanjuje bol i antiinflamatorno-ublažava crvenilo i otok. Pored ovih osnovnih efekata, rastvor Laringinn® , održava vlažnost i elastičnost sluzokože, smanjuje osećaj grebanja i trenja olakšavajući gutanje, a preporučuje se i za primenu nakon hirurških intervencija grla jer lokalno smanjuje iritaciju i time olakšava i ubrzava oporavak.

RHINOSINN®

Izotonični rastvor za nos u spreju, koji sadrži etarska ulja i tinkture šest različitih biljaka čiji aktivni principi imaju dokazanu efikasnost kroz brojne studije. Zahvaljujući sinergiji biljaka koje ulaze u sastav proizvoda, koristi se za ublažavanje zapušenosti nosa i curenja, sprečava rast i razvoj patogena čime se sprečava nastanak rinitisa i infekcija respiratornog trakta, a sa druge strane se stimuliše regeneracija već oštećene sluzokože.

Oba proizvoda mogu koristiti deca, Laringinn deca iznad dve godine, dok Rhinosinn mogu koristiti deca iznad tri godine uzrasta.

Uvođenjem novih proizvoda u svoju ORL paletu proizvoda zajedno sa svim proizvodima koji se već nalaze na tržištu, Innventa nastavlja da podržava svoje lojalne korisnike u borbi protiv sezonskih, akutnih i hroničnih problema, u svrhu boljeg i zdravijeg života.