Mr ph. Jelena Trišić 2012. godine je završila Farmaceutski fakultet u Beogradu, kada je zakoračila u izazovni i dinamični svet farmaceutske industrije. U okviru korporacije u kojoj je započela svoj profesionalni razvoj prošla je kroz nekoliko različitih sektora, što joj je nadalje bilo od velikog značaja jer je sagledala procese i procedure sa više strana.

Razvoj portfolija je segment koji ju je oduvek najviše interesovao, pa iz sadašnje vizure, kako kaže, imala je sreće što se veći deo njenih aktivnosti tokom ovih 10 godina rada bazirao upravo na ovom segmentu posla. Kako su kvalitetan portoflio i kvalitetan marketing neophodni činioci uspešne promocije, i put njenog razvoja se prirodno usmerio ka poziciji na kojoj je sada.

Od 2017. godine je deo marketing tima kompanije Innventa pharm. Sada, kako kaže, ima zadovoljstvo i odgovornost da predvodi jednu izvanrednu ekipu vrhunskih profesionalaca i sjajnih ljudi, svakodnevno razmenjujući sa svima njima ideje i iskustva. Zajedno, trude se da u skladu sa nazivom naše kompanije, u svemu što rade budu inventivni i drugačiji.


Kako biste opisali kompaniju Innventa?

Kompanija Innventa je jedna stabilna, perspektivna i uspešna farmaceutska kompanija koju krase jedinstvena Inventa kultura i inventivan pristup odabiru proizvoda. Koncept rada kompanije Innventa pharm je prepoznavanje potreba pacijenata i naših kolega, zdravstvenih radnika. Na osnovu toga, redovnim praćenjem trendova razvoja farmaceutske industrije u svetu i pažljivim odabirom proizvoda, na tržište donosimo inovativne terapijske opcije koje će na efikasan, ali i bezbedan način omogućiti da unapredimo zdravlje ljudi.


Kompanija Innventa beleži stalni rast prihoda. Koliki doprinos tome daju marketinške aktivnosti?

Innventa je uspela da u veoma kratkom periodu zadobije poverenje stručne javnosti, ali i pacijenata. Doći do krajnjeg potrošača danas nije jednostavno, jer je tržište prezasićeno istim ili vrlo sličnim proizvodima koji se preporučuju u određenim indikacijama. Zato je naš stručni tim konstantno usmeren ka potrazi za potpuno novim molekulima, aktivnim principima i patentiranim formulacijama, sa željom da tržište „osvežimo“, a ponudu učinimo kvalitetnijom. To prepoznaju lekari, farmaceuti i pacijenti, ali i svi naši inostrani partneri, a mi se trudimo da predanim radom, vođeni sloganom naše kompanije, svakim novim projektom u koji uđemo i svakim novim proizvodom koji lansiramo – to poverenje opravdamo.


Internet je još 2019. pretekao televiziju po vremenu korišćenja. Da li na osnovu toga možemo da zaključimo da se težište marketinških aktivnosti premešta sa tradicionalnog na digitalni marketing?

Zbog lakše dostupnosti i selekcije traženih informacija, internet je svakako preuzeo primat nad televizijom i drugim izvorima. Rekla bih da je period pandemije dodatno uticao na to da ljudi odgovore na svoja pitanja i nedoumice potraže na internetu. Oglašivač uvek mora biti na mestu na kom su konzumenti (proizvoda ili usluga), tako da se i mi trudimo da taj trend ispratimo, praveći pri tom adekvatan balans između „tradicionalnog“ i „aktuelnog“ i uvažvajući i populaciju koja i dalje voli da sluša radio u kolima, gleda kvalitetan sadržaj na televiziji ili prelista omiljeni časopis vikendom.


Koji su faktori važni za uspeh?

Važno je ispoljiti svoju individualnost i kreativnost, a ostati veran član tima. Važno je i visoko postaviti cilj, pa dostizanje doživeti kao izazov, a ne kao opravdanje za odustajanje. Važan je i faktor sreće naravno, ali sreća prati samo hrabre.


Koji su vam planovi i ciljevi za naredni period?

Kada su u pitanju tržišta na kojima već poslujemo, u planu imamo uvođenje novih proizvoda koji će upotpuniti naš portfolio. Pored toga, u procesu pripreme je i otvaranje još nekoliko inostranih tržišta što uvek predstavlja veliki izazov za ceo naš tim.