Компанија Инвента фарм постоји од 2011. године. Када ви преузимате вођење компаније?

Године 2015-те компанија мења власничку структуру и у име нових власника ја тада преузимам позицију генералног директора који обављам и данас.

 

Инвента из године у годину бележи раст прихода. Колико Ваше претходно искуство доприноси успешном пословању?

Преломна година у пословању Инвента је 2016-та када менаџмент доноси одлуку да покрене own brand business, лансирајући у марту те године свој први препарат из области урологије. У годинама које долазе наставља се пажљиво али интензивно увођење нових производа у урологији, ортопедији/физијатрији, гинекологији, што доводи до тога да је Инвента-фарм је неколико година заредом од била најбрже растућа компанија на фармацеутском тржишту Србије.

Комбинација мог исксутва у фармацији које датира од 1995 године, и младог тима који ме окружује је свакако допринела успеху Инвенте.

 

На којим тржиштима послује Инвента и да ли планирате даље ширење?

Инвента је поред тржишта Србије, дуже време присутна на тржиштима БиХ, Црне Горе и Албаније. Од прошле године смо са великим успесима освојили тржиште Македоније, ове године лансиран је наш уролошки портфолио у Грчкој а до краја године очекујемо лансирање првог нашег производа на тржишти Русије. Освајање нових тржишта је за Инвенту велики изазов који увек радо прихватамо.

Горан Орлић генерални директор компаније Innventa pharm

 

Колико је важан добар избор менаџера и сарадника?

Веома је важан. Али подједнако је важно стрпљиво и предано у наставку изграђивати појединце и тим до нивоа да може да прати захтеве брзо растуће организације.

 

Каже се да компанију Инвента одликује јединствена организациона култура. Шта то значи и колико је то важно?

Ми у Инвенти верујемо да је снага једног појединца, једне организације па и једног народа у култури. Зато посвећујемо посебну пажњу неговању јединствене Инвента организационе културе и сматрамо је кључним фактором нашег успеха.

 

На страницама компаније Инвента на друштвеним мрежама могу се видети коментари пацијената који су користили ваше производе и који потврђују њихову ефикасност. Због чега су производи Инвенте најбољи избор?

Радује нас сваки позитиван коментар. Посебно су нам драгоцене свакодневне позитивне повратне информације које од лекара и апотекара добијамо везано за ефекте терапије нашим производима. Наши производи пажљиво бирани, потпуно нешкодљиви, чију високу ефикасност доказују бројне студије и стручна литература уз препоруку лекара или фармацеута не ретко представљају прави избор у третирању и превенцији различитих здравствених проблема.

 

Нпр. за Натокин постоји велики број студија рађених у иностранству?

Натокин је добар пример. Ради се о ензиму Натокиназа за који постоји, ако добро памтим, више од 200 студија које потврђују изузетан ефекат овог ензима у превенцији кардиоваскуларних болести. Супстанца и студије који потичу из Јапана који има једну од најреферентнијих регулатива у свету.

 

Да ли планирате увођење и промоцију неких нових производа?

Инвентин тим за увођење нових производа је стално активан и увек у разним фазама увођења има неколико нових производа, који доприносе додатној снази Инвента портфолија и сигурном дугорочном развоју компаније.

Innventa Pharm на 41. FASUS-у одржаном у хотелу Hyyat Regency,