IMUNITINN® C+Zn tablete su dodatak ishrani na bazi vitamina C i cinka. Vitamin C i cink doprinose normalnoj funkciji imunog sistema i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Vitamin C takođe doprinosi smanjenju umora i iscrplјenosti.

Vitamin C svojim antioksidativnim delovanjem ostvaruje brojne korisne efekte u našem organizmu, stimuliše imuni sistem i borbu protiv respiratornih infekcija, štiti ćelije od oksidativnog stresa i ubzava oporavak nakon infekcije. Doprinosi regeneraciji i zarastanju rana kao i normalnoj funkciji kapilara. Vitamin C povećava apsorpciju gvožđa na nivou creva, formiranje i održavanje kolagena u ciljnim tkivima a svojim dejstvom na nervni sistem, otklanja umor i iscrpljenost.

Cink je mineral koji je vrlo važan za pravilan rast i razvoj organizma koji doprinosi stvaranju i sazrevanju novih ćelija zbog čega ima važnu ulogu u zarastanju rana kao i značajnu ulogu u formranju kostiju. Cink se koristi u prevenciji prehlade, gripa i hroničnih respiratornih infekcija gde dokazano stimuliše imuni sistem, štiti ćelije od slobodnih radikala i ubrzava oporavak nakon infekcije.

Vitamin C i cink svojim sinergističkim dejstvom preveniraju nastanak infekcija, ubrzavaju oporavak i štite organizam od nastanka novih infekcija.

Šta sadrži IMUNITINN® C+Zn?

Aktivni sastojci1 tableta
dnevna doza
%NRV*
Vitamin C (L-askorbinska kiselina)500 mg625%
Cink-citrat trihidrat32,15 mg
od čega cink10,00 mg100%

*NRV – nutritivna referentna vrednost

Ostali sastojci: sredstva za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza, laktoza-monohidrat; sredstva protiv zgrudvavanja: magnezijum-stearat, zgušnjivač: unakrsno vezana natrijum karboksimetil celuloza.

Način upotrebe:

Odrasli: Jedna tabletu dnevno popiti uz čašu vode.

Pakovanje:

10 tableta

Pogledajte i ostale proizvode iz naše IMUNITINN® linije…

Kontakt

Vaše ime*

Vaša e-mail adresa*

Predmet*

Vaša poruka*