IMUNITINN® C + Zn direct je dodatak ishrani na bazi vitamina C i cinka. Vitamin C i cink doprinose normalnoj funkciji imunog sistema i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Vitamin C takođe doprinosi smanjenju umora i iscrplјenosti.

Vitamin C svojim antioksidativnim delovanjem ostvaruje brojne korisne efekte u našem organizmu, stimuliše imuni sistem i borbu protiv respiratornih infekcija, štiti ćelije od oksidativnog stresa i ubzava oporavak nakon infekcije. Doprinosi regeneraciji i zarastanju rana kao i normalnoj funkciji kapilara. Vitamin C povećava apsorpciju gvožđa na nivou creva, formiranje i održavanje kolagena u ciljnim tkivima a svojim dejstvom na nervni sistem, otklanja umor i iscrpljenost.

Cink je mineral koji je vrlo važan za pravilan rast i razvoj organizma koji doprinosi stvaranju i sazrevanju novih ćelija zbog čega ima važnu ulogu u zarastanju rana kao i značajnu ulogu u formranju kostiju. Cink se koristi u prevenciji prehlade, gripa i hroničnih respiratornih infekcija gde dokazano stimuliše imuni sistem, štiti ćelije od slobodnih radikala i ubrzava oporavak nakon infekcije.

Vitamin C i cink svojim sinergističkim dejstvom preveniraju nastanak infekcija, ubrzavaju oporavak i štite organizam od nastanka novih infekcija.

Šta sadrži IMUNITINN® C + Zn direct?

Aktivni sastojci1 kesica (1,3 g)
dnevna doza
%NRV*
L-askorbinska kiselina266,66 mg
Kalcijum-L-askorbat87,50 mg
Natrijum-L-askorbat79,50 mg
od čega vitamin C300 mg375%
Cink-oksid12,50 mg
od čega cink10,00 mg100%

NRV – nutritivna referentna vrednost

Ostali sastojci: zaslađivači: sukraloza, acesulfam K, sredstvo za povećanje zapremine: sorbitol; aroma

Način upotrebe:

Odrasli: Jednu kesicu dnevno rastopiti direktno u ustima, bez dodavanja tečnosti.

Pakovanje:

15 kesica

Pogledajte i ostale proizvode iz naše IMUNITINN® linije…

Kontakt

Vaše ime*

Vaša e-mail adresa*

Predmet*

Vaša poruka*