NATTOKINN® je dijetetski proizvod sa ekstraktom fermentisane soje koji sadrži proteolitički enzim natokinazu NSK-SD® i folnu kiselinu. Folna kiselina u obliku kalcijum-L-metilfolata ima ulogu u procesu deobe ćelije, doprinosi normalnom stvaranju krvi, kao i normalnom metabolizmu homocisteina. Takođe, folat doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema i smanjenju umora i iscrpljenosti.

Zahvaljujući jedinstvenom mehanizmu delovanja, NATTOKINN® smanjuje rizik za nastanak srčanog i moždanog udara, sprečava pojavu novih krvnih ugrušaka, snižava vrednosti krvnog pritiska, smanjuje obim ateroskleroze i sprečava slepljivanje trombocita, smanjuje vrednosti masnoća u krvi, poboljšava cirkulaciju i štiti nervni sistem.

Natokinaza NSK-SD® je patentirana formulacija u čijem sastavu se nalazi originalna natokinaza, poreklom iz Japana, na kojoj su sprovedene brojne kliničke studije koje su dokazale terapijske efekte ovog enzima.

U kojim stanjima se preporučuje primena proizvoda NATTOKINN®?

  • Kod osoba koje imaju povećan rizik za nastanak krvnog ugruška u srcu, mozgu ili dubokim venama u cilju prevencije srčanog i moždanog udara

  • Kao dodatna terapija osobama sa povišenim vrednostima krvnog pritiska

  • Osobama sa povišenim vrednostima masnoće u krvi

  • Osobama sa povišenim vrednostima homocisteina

  • Za sprečavanje nastanka otoka i venskog zastoja tokom dugotrajnih putovanja

  • Za zaštitu nervnog sistema

Šta sadrži NATTOKINN®?

Aktivni sastojci:1 kapsula
Ekstrakt fermentisane soje (natokinaza NSK-SD® 20.000 FU*/g)100mg
Folna kiselina (kalcijum-L-metilfolat)200µg

Natokinaza je enzim izolovan iz tradicionalnog japanskog jela nattō, koje se dobija fermentacijom soje i dodavanjem bakterije Bacillus subtilis natto, koji efikasno razlaže fibrin (protein koji učestvuje u formiranju krvnog ugruška). Natokinaza smanjuje krvni pritisak, snižava masnoće u krvi, utiče na proces ateroskleroze, blokira slepljivanje trombocita i obezbeđuje zaštitu nervnom sistemu. Zahvaljujući korisnim efektima koje ostvaruje, natokinaza se može koristiti kao dodatak ishrani u prevenciji i dodatnoj terapiji kardiovaskularnih bolesti.

Kardiovaskularna oboljenja
Uloga folata u prevenciji kardiovaskularnih oboljenja

MERE OPREZA:

Potreban je oprez i konsultacija sa lekarom pre primene Nattokinn®-a kod soba koje imaju povišen rizik od krvarenja, osoba koje uzimaju antikoagulantnu terapiju, kao i kod osoba sa sniženim vrednostima krvnog pritiska.

Napomena: Natokinaza ne može zameniti propisanu terapiju protiv zgrušavanja krvi. Hirurške intervencije povećavaju rizik od krvarenja, zbog čega se savetuje prekid unosa natokinaze najmanje dve nedelje pre planirane hirurške procedure.

BEZBEDNOST:

Dosadašnja eksperimentalna, klinička i toksikološka ispitivanja natokinaze nisu zabeležila neželjene reakcije kod primene ovog preparata. Natokinaza je enzim prisutan u svakodnevnoj ishrani populacije Japana, što dodatno govori u prilog njegove bezbedne primene. Pored toga, bakterija koja vrši fermentaciju soje tokom proizvodnje natokinaze (Bacillus subtilis natto) nije uzročnik oboljenja kod ljudi.

NAČIN I DUŽINA UPOTREBE:

Odrasli: 1-2 kapsule dnevno sa oko 200 ml vode.

Dužina primene: Nattokinn® predstavlja dodatak ishrani i ne može se definisati trajanje upotrebe. Savetuje se da minimalna dužina primene iznosi 2 meseca ili prema savetu lekara.

Pakovanje: 10 i 30 gastrorezistentnih kapsula.

Vaše ime*

Vaša e-mail adresa*

Predmet*

Vaša poruka*