R-alfa lipoinska kiselina bez sintetskog S enantiomera

R-LIPOINN® je jedini preparat u našoj zemlji koji sadrži Natrijum R lipoat koji se u organizmu metaboliše u R alfa lipoinsku kiselinu – bez sintetičkog S oblika koji se nalazi u svim preparatima alfa lipoinske kiseline prisutnim na našem tržištu.

VIDEO
VIŠE INFORMACIJA
R-LIPOINN®

Zašto R-LIPOINN®?

R-LIPOINN® značajno povećava antioksidativnu aktivnost vaših ćelija i mitohondrija i  tako prevenira oštećenje i propadanje mitohondrija. Ovo efikasno smanjuje povećanje oksidativnog stresa povezanog sa starenjem.

R-LIPOINN® održava zdrav nivo drugih antioksidanasa u koje spadaju Koenzim Q10, vitamin C, Vitamin E i glutation.

R-LIPOINN® utiče na poboljšanje memorije, smanjuje oštećenja mozga i štiti mozak od neurodegenerativnih promena vezanih za starenje. R alfa lipoinska kiselina se sintetiše u  organizmimu i bezbedno se i sigurno metaboliše.

Redoks sistem – Antioksidansi i slobodni radikali

Redoks sistem - Antioksidansi i slobodni radikali
Redoks ciklus lipoata - Redoks ciklus glutationa

Reguliše oksidativni stres posebno kod:

  • Dijabetesa
  • Dijabetesne polineuropatije
  • Gojaznosti
  • Starenja

Kao snažan antioksidans regeneriše i druge antioksidanse:

  • Glutation
  • Vitamin C
  • Vitamin E
  • Coenzim Q10

Odlična podnošljivost R-LIPOINN® kapsula zahvaljujući DRcaps™ – bez gastričnih tegoba

DRcaps™ kapsule su napravljene sa inovativno formulisanomn hipromelozom (HPMC) koja je rezistentna na kiselinu u želucu, jako se sporo razlaže i omogućava da sadržaj kapsule ostane netaknut  u toku svog prolaska kroz želudac. Na ovaj način se sprečava osećaj težine, mučnine i nelagodnosti u želucu koji može izazvati upotreba alfa lipoinske kiseline.

Farmakokinetika

Alfa-lipoinska kiselina je bitan kofaktor u energetskom metabolizmu različitih organizama. Potrebna je samo mala količina za ovu ulogu. Takođe kada je prisutna u dovoljnim količinama ima ulogu antioksidansa. Sintetiše se u organizmu, ali se unosi i hranom. Alfa-lipoinska kiselina se u malim količinama nalazi skoro u svim namirnicama, a najviše u iznutricama, mesu, krompiru, cvekli i šargarepi.

S obzirom da u svojoj molekuli sadrži jedan asimetričan ugljenikov atom, moguća su dva stereoizomera, oblika alfa-lipoinske kiseline. Prirodni biološki aktivan R stereoizomer, dok je proizvod dobijen sintezom racemat, sa oko 50% biološke aktivnosti prirodnog proizvoda jer je S stereoizomer biološki neaktivan.

R-LIPOINN® sadrži samo R oblik alfa-lipoinske kiseline, koji je aktivan, bez S oblika koji je neaktivan, na taj način bioraspoloživost i terapijski efekat R-LIPOINN® je 2,5 puta veća, štoje dokazano brojnim kliničkim studijama.

R-Alfa lipoinska kiselina – Eutomer Alfa lipoinske kiseline – Biološki poželjniji stereoizomer

R-Alfa lipoinska kiselina - Eutomer Alfa lipoinske kiseline Biološki poželjniji stereoizomer

Farmakokinetički profil R-Alfa lipoinske kiseline u formi na R-Lipoata – dokazano veća bioraspoloživost 2,5 puta u odnosu na racemat.

Kako se koristi?

1 do 2 kapsule dnevno, najbolje je uzimati preparat pola sata pre obroka. Izbegavati mleko I mlečne proizvode kao i preparate koji sadrže Fe, Ca i Mg  2 sata pre i nakon upotrebe kapsula R-LIPOINN®.

Test za dijagnozu dijabetesne neuropatije.

Preuzmi DN4 Upitnik

Kontakt

Vaše ime*

Vaša e-mail adresa*

Predmet*

Vaša poruka*