Vijoint® hcc je medicinsko sredstvo koje predstavlja intraartikularnu injekciju sa hijaluronskom kiselinom, hondroitin-sulfatom i ciklodekstrinom. Pacijentima sa osteoartritisom se na ovaj način omogućava bolja pokretljivost zgloba, smanjuju se upala i bol u zglobu i usporava se dalje napredovanje bolesti.

U kojim stanjima se preporučuje primena proizvoda Vijoint® hcc?

  • Degenerativne promene na zglobovima (osteoartritis)
  • Mehaničke povrede zgloba praćene bolom i smanjenom pokretljivošću zgloba

Zašto Vijoint® hcc?

  • Inovativna terapija osteoartritisa
  • Brzo i efikasno smanjuje bol uz smanjenje potrebe za korišćenjem analgetika
  • Omogućava bolju pokretljivost zglobova
  • Oporavlja oštećenju hrskavicu i štiti od novih oštećenja
  • Ubrzava oporavak kostiju zgloba
  • Komforna i jednostavna primena 1 do 2 puta godišnje

Šta sadrži Vijoint® hcc?

Aktivni sastojci:Doza po injekciji:
Natrijum-hijaluronat 2%60 mg
Hondroitin-sulfat 2%60 mg
Ciklodekstrin 1%30 mg

Pomoćni sastojci: natrijum-hlorid, natrijum-fosfat, voda za injekcije

Hijaluronska kiselina 60 mg
Hijaluronska kiselina je gradivni element zgloba koji stvara visokoelastični sloj na površini zgloba. Hijaluronska kiselina u proizvodu Vijoint® hcc je prosečne molekularne mase od 3500 kDa i biofermentacijskog porekla (ne sadrži životinjske proteine koji mogu izazvati alergijske reakcije). Hijaluronska kiselina se prirodno nalazi u većini ljudskih tkiva, posebno u sinovijalnoj tečnosti, deluje na zglobove, hrskavicu i ligamente kao amortizer. Injektovana u zglob kod osteoartritisa vraća viskozititet i elastičnost sinovijalne tečnosti što dovodi do smanjenja bola i upale u zglobu, povećava pokretljivost, usporava progresiju bolesti i štiti zglob od daljih mehaničkih povreda.
Hondroitin-sulfat 60 mg
Hondroitin-sulfat predstavlja strukturnu komponentu zglobne hrskavice. Svojim dejstvom obezbeđuje dodatnu elastičnost i otpornost hrskavice na mehaničko sabijanje. Hondroitin sulfat dokazano smanjuje bol u degenerativno izmenjenom zglobu, deluje antioksidativno i protivupalno, povećavajući pokretljivost zgloba. Regulacijom metaboličkih procesa usporava progresiju osteoartritisa i ubrzava oporavak.
Ciklodekstrin 30 mg
Ciklodekstrin povećava rastvorljivost i stabilnost hijaluronske kiseline u vodi i odlaže razgradnju hijaluronske kiseline i hondroitin-sulfata u zglobu. Prisustvo ciklodekstrina u proizvodu doprinosi stabilnosti komponenata bez potrebe za dodavanjem organskih rastvarača koji mogu izazvati alergijske reakcije.

Način primene

Intraartikularna injekciona implantacija.

Napomena: Vijoint® hcc bi trebalo da primenjuju samo zdravstveni radnici koji su obučeni za tehnike injektovanja u zglobove, odnosno u sinovijalni prostor zgloba.

Doziranje: Nakon primene jedne intraartikularne injekcije, lekar može indikovati primenu još jedne doze nakon 6 meseci, u zavisnosti od stanja pacijenta.

Kontakt

Vaše ime*

Vaša e-mail adresa*

Predmet*

Vaša poruka*