SERAPINN® Forte kao aktivnu supstancu sadrži serapeptazu. To je proteolitički enzim koji se u svetu koristi više od trideset godina. SERAPINN® Forte ima visoko izraženu enzimsku aktivnost uključujući snažno antiinflamatorno, antiedematozno, mukolitičko i fibrinolitičko dejstvo. Njegova primena se preporučuje kod svih akutnih upalnih stanja.

Zašto SERAPINN® Forte?

  • Jače i brže dejstvo kod akutnih stanja

  • Smanjuje inflamaciju

  • Ubrzava resorpciju edema i hematoma

  • Ublažava bol

  • 1 kapsula dnevno

  • DRcaps® inovativna celulozna acidorezistentna kapsula

Sastav SERAPINN® Forte

Serapeptaza 60mg (ukupna aktivnost 120 000 SPU*)
* SPU = serapeptazne jedinice

U kojim stanjima se preporučuje SERAPINN® Forte?

Odlična podnošljivost SERAPINN® Forte zahvaljujući DRcaps®bez gastričnih tegoba

DRcaps™ kapsule su napravljene sa inovativno formulisanom hipromelozom (HPMC) koja je rezistentna na kiselinu u želucu, jako se sporo razlaže i omogućava da sadržaj kapsule ostane netaknut  u toku svog prolaska kroz želudac.

Više informacija

Farmakokinetika

Posle oralne primene enzima serapeptaza, maksimalna koncentracija u krvi i limfi se postiže za manje od sat vremena. Ukupna količina supstance apsorbovane u krv i limfu se postiže za 6 h nakon uzimanja i povećava se sa povećanjem doze.

Farmakološka aktivnost

1. Izraženo fibrinolitičko delovanje – dovodi do razlaganja fibrina i fibrinogena bez merljivog dejstva na albumine i drugi proteine u organizmu čoveka.
2. Snažan efekat na razlaganje bradikinina – ublažava bol razlažući bradikinin, supstancu poznatu kao medijator bola.
3. Uklanjanje zapaljenskih otoka – smanjuje nastanak zapaljenskih otoka poboljšavajući otežanu cirkulaciju u žarištu zapaljenja.To čini tako što omogućava razlaganje otpadnih materija i belančevina i time pospešuje apsorpciju i uklanjanje razloženih materija.
4. Pospešuje razvodnjavanje i eliminaciju šlajma, gnoja i krvnih podliva (hematoma) – ubrzava uklanjanje šlajma, gnoja i krvnih podliva rastvarajući i razvodnjavajući stvoreni mukus kao i fibrinske naslage.
5. Poboljšava dejstvo antibiotika – povećavajući njegovu koncentraciju u žarištu infekcije.

SERAPINN® Forte se preporučuje za primenu u akutnim stanjima inflamacije (zapaljenja), a dužina preporučene terapije je 7-10 dana. Nakon toga, ukoliko pacijent u konsultaciji sa lekarom proceni da za to postoji potreba, može se preći na terapiju SERAPINN-om jačine 60.000 SPU.

Pogledaj SERAPINN®

Način upotrebe

1 kapsula dnevno sa oko 200ml vode. SERAPINN® Forte uzimati 2 sata pre obroka ili dva sata posle obroka.

Napomene: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Preporučena doza se ne sme prekoračiti. Proizvod je pogodan za vegetarijance. Ne sadrži veštačke boje. Bez glutena.

Upozorenja: Oprez i prethodna konsultacija sa lekarom su potrebni kod osoba sa gastrointestinalnim lezijama ili ulkusom, pre operativnih zahvata i pri istovremenom uzimanju antikoagulantnih i antiinflamatornih lekova. U slučaju alergijske reakcije potrebno je prekinuti korišćenje preparata. Ako se koristi duže od 7 dana potrebno je konsultovati zdravstvenog radnika.

Kontakt

Vaše ime*

Vaša e-mail adresa*

Predmet*

Vaša poruka*