Klinička ispitivanja su dokazala vezu između COVID-19 infekcije i pojačanog zgrušavanja krvi, što za posledicu ima povredu zida krvnih sudova, stvaranje krvnih ugrušaka i pojavu ozbiljnih komplikacija bolesti.

Prema najnovijim istraživanjima, gotovo trećina pacijenata obolelih od COVID-19 infekcije ima visoke vrednosti nespecifičnih parametara zgrušavanja krvi (D-dimer).

Terapija lekovima koji smanjuju zgrušavanje krvi se procenjuje korisnom kod ovih pacijenata jer smanjuje rizik od nastanka komplikacija kao što su infarkt srca ili moždani udar.

Infekcija korona virusom i posledično povećano stvaranje krvnih ugrušaka se uspešno i bezbedno može tretirati prirodni proizvodima-kao što je enzim natokinaza.
Nattokinn® predstavlja dijetski proizvod koji sadrži proteolitički enzim natokinazu NSK-SD® i folnu kiselinu. Dokazano i efikasno razlaže krve ugruške, sprečava stvaranje naslaga na zidovima krvnih sudova i blokira slepljivanje krvnih pločica obezbeđujući optimalan protok krvi u organizmu.

Efikasnost Nattokinn®-a ogleda se u brzini razgradnje tromba, smanjenju D-dimera i parametara zgrušavanja krvi, što je vrlo značajno za pacijente kod kojih se ubrzano stvaraju krvni ugrušci (COVID-19 pacijenti) u cilju prevencije ozbiljnih komplikacija.

Nattokinn® ima dobar bezbedonosni profil jer na prirodan način podstiče razgradnju tromba, bez neželjenih efekata (krvarenja).

Saznaj više