MIOCYSTINN®

MIOCYSTINN® je dijetetski suplement koji predstavlja dobro izbalansiranu formulaciju sa mio-inozitolom i folnom kiselinom čijom se primenom obezbeđuju potrebne količne obe supstance.

SINDROM POLICISTIČNIH JAJNIKA (PCOS)

Zašto MIOCYSTINN®?

  • Uspostavlja hormonsku ravnotežu

  • Reguliše menstrualni ciklus

  • Poboljšava sazrevanje folikula i kvalitet oocita

  • Povećava plodnost

  • Smanjuje hiperandogenizam
  • Smanjuje insulinsku rezistenciju

  • Bez neželjenih efekata

Šta sadrži MIOCYSTINN®?

Aktivni sastojci1 kesica2 kesice (dnevna doza)PDU (%)
Mio-inozitol2,00 g4,00 g
Folna kiselina
1% na D-manitolu
24,00 mg48,00 mg-
Od toga folna kiselina200 µg400 µg200%

*PDU – preporučeni dnevni unos

Kako deluje MIOCYSTINN®?

Mio-inozitol je ključni sekundarni glasnik, primarna komponenta ćelijske membrane fosfolipida i uključen je u brojne biološke procese. On povećava osetljivost ciljnih organa na insulin čime se smanjuje nivo šećera u krvi. Na taj način se regulišu mnogi neprijatni simptomi PCOS-a. Zahvaljujući dejstvu mio-inozitola smanjuje se nivo testosterona, a povećava se broj ovulacija i plodnost. Pored toga, on razlaže masti i snižava nivo holesterola u krvi, ali i povećava osetljivost receptora na serotonin, pa ima pozitivan uticaj na raspoloženje.

Druga komponenta preparata, folna kiselina, spada u vitamine grupe B i smatra se da reguliše infertilitet kao jednu od posledica postojanja PCOS-a. Pored toga, folna kiselina smanjuje nivo homocisteina koji je povezan sa različitim bolestima kardio-vaskularnog sistema i hiperinsulinemijom. Redovan unos je preporučen svim ženama koje žele da zatrudne, trudnicama i onima koje boluju od PCOS i metaboličkog sindroma.

Šta kažu stručnjaci?

Opservaciona studija rađena u Nemačkoj

Učesnici: 3.602 žene sa infertilitetom

Tretman: 2 x 2.000 mg mio-inozitola + 2 x 200 µg folne kiseline (dnevna doza)

Trajanje studije: 2-3 meseca

U subgrupi je praćen hormonski status pacijentkinja.

Višestruki terapijski efekti kombinacije mio-inozitola i folne kiseline u tretmanu PCOS-a dokazani su u brojnim kliničkim studijama!

Regidor PA and Schindler AE. Myoinositol as a Safe and Alternative Approach in the Treatment of Infertile PCOS Women: A German Observational Study. Frauenklinik Munchen West, Institut fur Medizinische Forschung, Germany. Hindawi Publishing Corporation International Journal of Endocrinology. Volume 2016, Article ID 9537632

Način primene

Rastvoriti sadržaj jedne kesice u čaši vode i popiti, dva puta dnevno.

Pakovanje: 20 kesica

Kontakt

Vaše ime*

Vaša e-mail adresa*

Predmet*

Vaša poruka*