Prvi pravi regenerator zglobne hrskavice

FORTINN® je prvi preparat u Srbiji koji u svom sastavu sadrži specifične bioaktivne kolagene peptide. Kolageni peptidi se koriste u savremenoj terapiji osteoartritisa i dovode do osetnog poboljšanja zdravlja zglobova.

VIDEO
VIŠE INFORMACIJA

Zašto je FORTINN® jedinstven?

FORTINN® (Fortigel™) predstavlja mešavinu bioaktivnih kolagenih peptida koji se dobijaju iz hidrolizovanog kolagena. Posebnim enzimskim procesom dalje hidrolize dobijaju se proteini sa kratkim lancima (striktno određene dužine).

Najnovija istraživanja pokazuju da zavisno od veličine molekula i dužine lanaca, kolageni peptidi pokazuju ogromnu razliku u dejstvu i efikasnosti na stimulaciju ćelija hrskavice  i sintezu nove hrskavice. U poređenju sa svim proizvodima kod nas koji sadrže “hidrolizovani kolagen tip II”, FORTINN® predstavlja jedinstvenu potpuno različitu mešavinu fragmenata specifičnih kolagenih peptida i aminokiselina koji jedini naučno dokazano pospešuju sintezu nove hrskavice.

FORTINN®
  • Dokazano regeneriše zglobnu hrskavicu
  • Omogućava povećanje pokretljivosti zglobova
  • Smanjuje bol i potrebu za analgeticima
  • Smanjuje bolove u zglobovima uzrokovane gojaznošću
  • Održava zglobnu hrskavicu zdravom kod sportista i rekreativaca

  • Poboljšava kvalitet života
  • Jednostavna primena
  • Odlična podnošljivost
  • Bez neželjenih dejstava

Kome je namenjen FORTINN®?

Osobama sa bolovima u zglobovima, sa degeneracijom hrskavice, sa otežanom pokretljivošću zglobova, koje pate od gojaznosti, koje žele da očuvaju funkciju svojih zglobova, sportistima i onima koji se rekreativno bave sportom. Preventivno se koristi u cilju usporavanja i smanjivanja razvoja degenerativnih promena koje nastaju u toku procesa starenja.

FORTINN®

Kako FORTINN® deluje?

Nakon uzimanja 1 kesice FORTINN®-a u crevima se jedan manji deo supstance  nepromenjen resorbuje i direktno transportuje do ćelija hrskavice. Ovi fragmenti kolagenih peptida stimulišu direktno ćelije hrskavice na sintezu kolagena i proteoglikana (strukturnih elemenata hrskavice). Najveći deo supstance  se razlaže do aminokiselina, koje služe kao gradivni elementi u toku sinteze, samim tim i regeneracije zglobne hrskavice.

I. Nastanak i razvoj promena u zglobnoj hrskavici (0A)

II. Sinteza BAKP (Bioaktivnih kolagenih peptida)

III. Apsorpcija BAKP i mehanizam dejstva na hodrocite

IV. EFIKASNOST: Povećanje sinteze hrskavičavog tkiva

FORTINN® Info Icon

Šta ulazi u sastav proizvoda FORTINN®?

5g specifičnih bioaktivnih kolagenih peptida goveđeg porekla i 0,12 g acerole (prirodan izvor vitamina C) – od toga 30 mg vitamin C. Vitamin C poboljšava iskoristljivost kolagenih peptida u organizmu, zahvaljujući kome dobijamo kolagen čvrste strukture.

Kako koristimo FORTINN®?

Jedna kesica dnevno razmućena u čaši vode ili soka.

Koliko dugo je potrebno koristiti FORTINN®?

Studije pokazuju da suplementaciju treba održavati najkraće 3 meseca u kontinuitetu za primetno poboljšanje stanja, kontinuiranom  upotrebom se postižu najbolji terapijski rezultati. Dužina terapije je individualna i zavisi od stepena degenerativnih promena na zglobnoj hrskavici.

Kontakt

Vaše ime*

Vaša e-mail adresa*

Predmet*

Vaša poruka*