D-MANOZINN® Protect predstavlja jedinstvenu kombinaciju d-manoze, korisnih bakterija u zaštićenoj formulaciji Synbio® (Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus paracasei) i saharomicete (Saccharomyces boulardii). Ovaj proizvod ima povoljne efekte na urinarni i gastrointestinalni trakt, kao i na imunološki sistem. Predstavlja efikasnu dopunu antibioticima u terapiji urinarnih infekcija izazvanih bakterijom Echerichia coli.

URINARNE INFEKCIJE

Zašto D-MANOZINN® Protect?

  • Zajedničkim delovanjem d-manoze, saharomicete i odabranih Lactobacillus sojeva povećava efikasnost antibiotske terapije kod akutnih infekcija urinarnog trakta izazvanih ešerihijom koli

  • Efikasan u prevenciji razvoja ponovljenih infekcija (zahvaljujući probiotskim kulturama, koje štite „dobre“ bakterije i održavaju sastav i funkciju normalne crevne flore)
  • Prevenira pojavu dijareje prilikom primene antibiotske terapije
  • Bezbedan za primenu kod dece od 3. godine, trudnica i dojilja
  • Komforna primena – samo jedna kesica jednom dnevno

Šta sadrži D-MANOZINN® Protect?

Aktivni sastojci1 kesica
D-manoza2,00 g
Saccharomyces boulardii SP91x109 CFU**
SYNBIO®1x109 CFU**
Lactobacillus rhamnosus IMC 5015x108 CFU**
Lactobacillus paracasei IMC 5025x108 CFU**

**CFU – jedinice koje formiraju koloniju

Kako deluje D-MANOZINN® Protect?

D-MANOZA – Bakterija ešerihija koli se u urinarnom traktu preko svojih nastavaka (fimbrija) vezuje za endogenu d-manozu. Kada se unese oralnim putem, d-manoza se vezuje za nastavke bakterije i na taj način onemogućava vezivanje ešerihije koli za endogenu manozu. Kompleks oralno unete d-manoze (iz proizvoda D-manozinn® Protect) i bakterije će brzo i lako napustiti urinarni trakt prvim sledećim uriniranjem.

SYNBIO® – Predstavlja jedinstvenu formulaciju dva Lactobacillus soja – L. rhamnosus i L. paracasei. Ovi sojevi su prirodni stanovnici digestivnog trakta i vagine. Ispitivanja su pokazali da se najvećim afinitetom vezuju za sluznicu gde formiraju biofilm i imaju višestruke pozitivne efekte. Proizvodnjom mlečne kiseline i vodonik-peroksida inhibiraju rast i razmnožavanje bakterija, a pored toga L. rhamnosus dokazano smanjuje produkciju nastavaka (fimbrija) preko kojih se ešerihija koli vezuje za epitel urinarnog trakta. Probiotski sojevi stimulišu aktivnost imunog sistema i preveniraju nastanak dijareje prilikom primene antibiotske terapije.

 SACCHAROMYCES BOULARDII – Vrsta kvasca koji nema patogeno dejstvo i otporan je na antibiotike. Efikasno utiče na smanjenje patoloških sojeva ešerihije koli jer se pričvršćuje za bakteriju svojom lepljivom spoljnom ovojnicom i na taj način onemogućava vezivanje bakterije za epitel urinarnog trakta. Pored toga, pozitivno utiče na aktivaciju imunog sistema pacijenta i prevenira nastanak dijareje tokom primene antibiotske terapije.

Način primene

D-MANOZINN® Protect
Dopunska terapija uz antibiotik kod akutnih infekcija urinarnog trakta izazvanih bakterijom E.coli
Prevencija ponovljenih infekcija urinarnog trakta izazvanih bakterijom E.coli
Odrasli i deca od 3. godine
Sadržaj 1 kesice rastvoriti u malo vode i popiti jednom dnevno
2h nakon primenjene doze antibiotika
2-3 meseca u kontinuitetu

Pakovanje: 10 kesica

Kontakt

Vaše ime*

Vaša e-mail adresa*

Predmet*

Vaša poruka*