D-Manozinn®2018-04-09T07:24:41+00:00

Kažite ZBOGOM
infekcijama mokraćne bešike!

D-MANOZINN®

D-MANOZINN® (d-mannose) je dijetetski supplement registrovan u Srbiji kao hrana sa posebnom medicinskom namenom koji u svom sastavu sadrži čistu d-manozu, prosti šećer, čist bez bilo kakvih dodatih supstanci.

D-manoza se u svetu koristi već više od 30 godina kao prirodni preparat za odstranjivanje bakterije E. coli iz urinarnog trakta. Najveći broj pacijenata je prezadovoljan korišćenjem d-manoze bez neželjenih dejstava što je glavni argument koji govori u korist d-manoze.

U pakovanju D-MANOZINN®-a se nalazi 54 g praha koji se dozira kašičicom koja je priložena u pakovanju. Zaravnjena kašičica praha-D MANOZINN®-a sadrži 1,8g d-manoze. Pakovanje D-MANOZINN®-a sadrži 30 doza praha.

DOSTUPAN JE U SVIM BOLJE SNABDEVENIM APOTEKAMA ŠIROM SRBIJE.

VIDEO
VIŠE INFORMACIJA

Zašto D-MANOZINN®?

D-MANOZINN oslobađa urinarni trakt od bakterije E coli. Kad urin postane zasićen molekulima d-manoze bakterije se lakše i brže vezuju za d-manoza molekule nego za zid urinarnog trakta. Jednom kad se bakterije vežu za molekul D-MANOZINN®-a bivaju izbačene iz organizma putem urina.

 • Brzo i lako oslobađa od tegoba

 • Odlično se podnosi

 • Jednostavno se primenjuje

 • Ne razviju rezistenciju
 • Nema neželjenih efekata

 • Pogodan za decu, trudnice i dojilje

 • Pogodan za dijabetičare uz kontrolu glikemije

 • Prvi i jedini preparat u Srbiji koji sadrži d-manozu

Kako D-MANOZINN® deluje?

Volumen urina i “dobre” bakterije koje žive u urinarnom traktu najčešće sprečavaju bakteriju E. coli da se razvije.

U slučajevima kada je volumen urina nedovoljan – dehidracija ili kad je mokraćna bešika pritisnuta i zgnječena kao u slučaju trudnoće, urin će se predugo zadržavati dajući šansu bakterijama da se razviju, i na taj način izazovu iritaciju i inflamaciju.

Bakterija koja najčešće dovodi do zapaljenja mokraćne bešike kao i urinarnog trakta je bakterija E. coli. Ova bakterija ima prstolike produžetke, fimbrije, na svojoj površini kojima se ona vezuje za površinu zida urinarnog trakta kod čoveka i na taj način započinje infekcija.

FAZA 1: Infekcija mokraćne bešike je najčešće izazvana bakterijom E. coli koja se doseli iz digestivnog trakta.

FAZA 2: Zaštitni sloj koji pokriva (štiti) ćelije sluznice mokraćne bešike se sastoji od molekularne strukture u čiji sastav ulazi veliki broj molekula šećera (endogena d-manoza). Bakterija E. coli (koja inače obožava šećer) prevashodno prijanja za ove molekule, nakon čega počinje proces zapaljenja koji pokreće naš imuni sistem.

FAZA 3: Konzumiranje D-MANOZINN®-a će omogućiti prisusvo veće količine molekula d-manoze u urinu. D-manoza se izuzetno slabo metaboliše i zato se najveći deo unete d-manoze izluči u urinu neizmenjen.

FAZA  4: D-manoza se vezuje (zakači) za fimbrije (male produžetke) bakterija koje su dovele do zapaljenja (90% E. coli). Ovako d-manoza onesposobljava bakterije da se zakače za zid našeg urinarnog trakta i omogućava da lako i brzo bakterije budu eliminisane (saprane) u spoljnu sredinu urinom.

Zato D-MANOZINN®, jer

Mišljenje eksperata

D-manoza se u svetu koristi već više od 30 godina kao prirodni preparat za odstranjivanje bakterije E. coli iz urinarnog trakta. Najveći broj pacijenata je prezadovoljan korišćenjem d-manoze. D-manoza nema neželjenih dejstava što je glavni argument koji govori u korist d-manoze.

Studija je pokazala da je d-manoza podjednako efikasna kao antibiotik Nitrofurantoin. *

D-MANOZINN® pomaže da se spreči cistitis

Idealno bi bilo uzimanje D-MANOZINN®-a pre ili za vreme određenih situacija koje mogu biti tipični okidači za pojavu cistitisa:

 • Prevencija cistitisa medenog meseca

(1-2 kašičice pre i posle seksualnog odnosa)

 • Preventivni tretman tokom dužeg perioda tamo gde postoji rekurentni cistitis.

Preventivno korišćenje je jako dobro dokumentovano. Naglašeno je da nema potrebe za antibioticima ako je preduzeta profilaksa d-manozom koja daje efekat. Prvenstveno i pacijenti insistiraju da im antibiotik ne treba. Kod žena koje koriste mnogo lekova nema nikakve interakcije sa d-manozom.

* Kranjcec B. et al .: D-mannose powder for prophylaxis of recurrent urinary tract infections in women: a randomized clinical trial; World J Urol (2014) 32: 79-84D- manoza je u ovom kontekstu efikasna kao antibiotik*.

Način primene

Odrasli

 • Akutna infekcija: 3 dana na 4 sata po 1 dozna kašika (nije neophodno uzimati noću), zatim nastaviti 2 puta dnevno po 1 doznu kašiku (do utroška bočice).
 • Prevencija: jednom do dva puta dnevno 1 dozna kašika (ili 1 kesica), više meseci u kontinuitetu.

Deca

 • Akutna infekcija: 3 dana na 4 sata po 1/2 dozne kašičice (nije neophodno uzimati noću), zatim nastaviti 2 puta dnevno po 1/2 dozne kašičice.
 • Prevencija: jednom do dva puta dnevno 1/2 dozne kašičice.

Kontakt

Vaše ime*

Vaša e-mail adresa*

Predmet*

Vaša poruka*